Houtentrappen


De houten trap heeft als basis hout; er kunnen echter extra stalen of rvs elementen aan worden toegevoegd. De houten trappen kunnen zowel klassiek (bijvoorbeeld de victoriaanse trap) als modern (designtrap) worden vormgegeven. De trap kan met zijbomen of keepbomen (onder de treden) worden uitgevoerd.


Te gebruiken houtsoorten voor deze trappen zijn bijvoorbeeld: vuren, grenen, beuken, essen, eiken, mahonie, wengé, hard maple, ahorn, jatoba, meranti, rzebrano, bamboe, pardoek, merbau, noten, kersen en esdoorn. Daarnaast kan het hout worden voorzien van diverse (kleur) afwerkingen zoals lak, loog, olie of beits.


Afhankelijk van de functie zal het materiaal en de vormgeving worden gekozen. Een goedkope trap is bijvoorbeeld een rechte vurenhouten steektrap. Een dure trap is bijvoorbeeld een gebogen of engelse trap, opgebouwd uit wengehout.


Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van duurzaam hout met een FSC keurmerk. Een nieuwe tendens is het gebruik maken van geperst bamboe hout wat van zichzelf al duurzaam is door de snelle groei van het bamboehout. Dit is te verkrijgen in natural (blond), coffee (caramelized) en gestoomd bamboe.

 

Wilt u meer informatie aanvragen over één of meerdere houtentrappen die hier rechts zijn afgebeeld onthoud u dan even de code(s) zodat u het juiste vakje kunt selecteren op ons

houtentrappen formulier. 

 

De link naar het Houtentrappen Formulier.